Het minimalistische en gebruiksvriendelijke ontwerp van de aandrijving zijn de belangrijkste ingrediënten van Joel Karlssons ontwerpfilosofie.

De functionele en esthetische ervaringen van een product kan niet worden gescheiden. Het moet moeten een product verenigen. Een idee die zowel Mitab als ik delen.

– joel karlsson

 

Het minimalistische en gebruiksvriendelijke ontwerp van de aandrijving zijn de belangrijkste ingrediënten van Joel Karlssons ontwerpfilosofie.

Opgroeien in een tolerante en creatieve omgeving stuurden Joel al snel op weg naar het ontwerpen.

Met veel nieuwsgierigheid en een sterke interne motivatie heeft Joel zich gevestigd in de top ontwerpers van Scandinavië. Joel werkt op verschillende gebieden van het ontwerp, niet alleen meubels.

Joel’s ontwerp ambitie is gebaseerd op de gebruiker en de behoeften op de markt. In nauwe samenwerking met de producent wordt de ontwikkeling van het product uitgevoerd op basis van technische en economische grondvlakten. Joel wil kwaliteit die lang meegaat. Producten die je een leven meedraagt en geen producten die je ‘consumeert’.

Joel’s eerste ontmoeting met Mitab was in 1997. Gesprekken werden gestart en de samenwerking heeft zich ontwikkeld tot een eerste product in 2005.  – Mitab is uniek omdat ze zo’n groot deel van de productie in eigen ‘huis’ uitvoeren. Dat maakt het proces van ‘vallen en opstaan’ mogelijk in het gebruik en verkort zo een belangrijk onderdeel van het ontwerpproces waarin prototypes worden gemaakt.

Joel’s educatieve achtergrond is zeer solide. Vandaag de dag runt Joel de ontwerpafdeling bij Krook & Tjäder architecten in Gothenburg.

Voor meer ontwerpers van Mitab klik hier.

Producten

mitab commune
mitab base 2 seater green
RAL stoel
Mitab Shadow storage
Shadow tafel