Brad Ascalon is een Amerikaans industrieel ontwerper, werkt vanuit zijn eigen studio in Manhattan, New York.

Uiteindelijk wil ik dat de perfecte balans, een eenvoudige oplossing en een design die niet opvallen, passen in hun omgeving.

– brad ascalon

 

brad ascalon, ontwerper van mitab, werkt vanuit new york.

Design en kunst hebben door de aderen van mijn familie gelopen voor drie generaties tot nu toe. Opgroeien in een dergelijke omgeving, werd ik altijd aangemoedigd om mijn creativiteit te gebruiken. Zowel fysiek als visueel.

Mijn eerste carrière keuzes waren echter in de reclame en de zakelijke kant van de muziekindustrie. Na enige tijd realiseerde ik me dat het vechten tegen de korrels van mijn afkomst iets was wat ik niet meer kon doen.

Zodra ik de Mitab productlijn zag, wist ik dat ik met hen moest werken omdat ik geloofde, zoals ik nu nog doe, dat Mitab kijkt vanuit een zeer vergelijkbaar oogpunt. De producten zijn niet bedoeld om de aandacht van mensen te grijpen. Ze zijn bedoeld om op natuurlijke wijze te passen binnen hun omgeving. Ze schreeuwen niet, maar fluisteren. Voor mij zijn de beste ontwerpen degene die fluisteren. De beste bedrijven om mee te werken, zijn de bedrijven die het verschil begrijpen tussen die twee begrippen. En degene zijn die niet de behoefte voelen om hun producten te laten schreeuwen.

Voor meer ontwerpers van Mitab klik hier.

Producten

mitab ascent
Caslon sofa